Кримська суддя–зрадниця, яка переслідувала кримських татар, засуджена до 13 років 

19:40 29.05.2024

Подільський районний суд Києва оголосив вирок колишній судді Залізничного районного суду Сімферополя, яка після початку окупації Криму порушила присягу та перейшла на службу до незаконно створеного росіянами судового органу. 

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджено Домнікову Марію Вікторівну. Вона обіймала посаду судді Залізничного районного суду Сімферополя Автономної Республіки Крим з лютого 2011 року. В лютому 2014 року, на початку окупації Криму Росією, вона порушила присягу та залишилась працювати на окупантів. В грудні 2014 року указом президента РФ її було призначено «суддею» незаконно створеного «Залізничного районного суду м. Сімферополя Республіки Крим».

В серпні 2018 року Марія Домнікова присудила 10 тисяч рублів штрафу 64-річному Ярікулу Давлатову, який провів одиночний пікет на підтримку раніше арештованого« судом» 76-річного Сервера Караметова. У парку неподалік незаконного «Верховного суду Криму» Давлатов мовчки тримав плакат «Путін! Наші діти не терористи та не екстремісти».

22 травня 2024 року Подільський районний суд Києва визнав колишню суддю Залізничного райсуду Сімферополя Марію Домнікову винною у державній зраді та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок оголошено заочно. Призначене судом покарання вона відбуватиме з моменту фактичного затримання.
 

Ще на цю тему