Німецька Hapag–Lloyd може відновити перевезення контейнерів до/з українських портів

18:20 29.05.2024

Німецька контейнерна лінія Hapag-Lloyd з кінця цього тижня починає пропонувати перевезення до українських морських портів.

Вони будуть виконуватися в рамках фідерного сервісу до Констанци. Як пише ЦТС, про це повідомляє Splash з посиланням на дані Alphaliner.

Для цього Hapag-Lloyd братиме слоти на сервісі між Румунією та Україною, яким оперує українська транспортно-логістична компанія Iteris Feeders, що базується в Одесі.

"За даними українських ЗМІ, з червня фідерний сервіс Туреччина - Україна запустить MSC", - пише видання, уточнюючи, що перевізник цю інформацію ще не підтвердив.

Раніше керівник Hapag-Lloyd Ukraine Валерій Леонов в коментарі ЦТС зазначив, що перспектива відновлення роботи в сенсі повноцінного оперування контейнерної лінії виглядає наразі сумнівною за багатьох факторів. "По-перше, власне військовий ризик. Прикладом реагування контейнерних перевізників на нього може бути рішення по Червоному морю. Також сюди слід віднести обмежений обсяг вантажів на Чорному морі в цілому та непередбачувану кон’юнктуру попиту саме українських вантажів", - зауважив він. 

"Існуючий обсяг вантажів поки що обробляється без перешкод портом Констанца, та через порти Польщі. Але ми уважно спостерігаємо за процесами на ринку і вчасно оновлюємо статус з керуючим офісом", - пояснював Валерій Леонов.

Після того були відновлені суднозаходи до портів Великої Одеси суден з контейнерами. Але переважно в рамках фідерного сервісу.

Нагадаємо, 3 квітня 2024 року вперше від початку повномасштабної війни до одного з портів Великої Одеси зайшло судно з контейнерами. Виконувалися фідерні перевезення контейнерів до закордонного хабу, де їх вантажили на океанські контейнеровози світових контейнерних ліній. Згідно даних із відкритих джерел, судно заходило до Чорноморська. Звідти воно вирушило до румунського порту Констанца.

А вже 21 квітня до порту Чорноморськ зайшло судно Pros Hope - перший контейнеровоз, який прибув до портів Великої Одеси від початку повномасштабного російського вторгнення не в рамках фідерного сервісу, а безпосередньо з початкової точки відправлення.
 

Ще на цю тему