Парламент Грузії подолав вето президентки на закон про «іноагентів»

08:00 29.05.2024

Парламент Грузії подолав вето президентки країни Саломе Зурабішвілі та остаточно прийняв закон про «іноагентів». 

За відповідне рішення проголосували 84 депутати, пише ZN.ua.

Тепер, згідно з Конституцією Грузії, закон протягом трьох днів передадуть Зурабішвілі, яка у пʼятиденний термін може підписати та опублікувати його. Якщо вона від цього відмовиться, тоді документ у наступні пʼять днів підпише та опублікує голова парламенту Шалва Папуашвілі.

Закон можуть опублікувати в перших числах червня, зауважує «Ехо Кавказу». Згідно з документом, до початку серпня органи/посадовці Грузії повинні ухвалити/опублікувати підзаконні акти. Потім грузинський Мінʼюст та Національне агентство публічного реєстру проведуть «попередні матеріально-технічні та інші заходи для виконання цього закону».

Нагадаємо, парламент Грузії прийняв закон про «іноагентів» у третьому читанні 14 травня. Цей документ порівнюють з аналогічним російським, через що президентка Грузії Саломе Зурабішвілі 18 травня наклала на нього вето.

Грузинські парламентарі прийняли закон про «іноагентів» не зважаючи на протести громадян. Вже 14 травня, у день його прийняття, у Тбілісі почалися сутички та затримання демонстрантів біля будівлі парламенту.
 

Ще на цю тему