За матеріалами СБУ 15 років тюрми загрожує ще двом керівникам окупаційної поліції у Криму.

08:00 28.05.2024

За матеріалами СБУ судитимуть ще двох колишніх працівників МВС України, які зрадили присязі та перейшли на бік ворога повідомляе Головне управленнія СБУ в АР Крим.

Мова йде про колишнього начальника Київського РВ Сімферопольського МУ ГУМВС України в АР Крим та колишнього начальника Сімферопольського РВ ГУМВС України в АР Крим.

Після захоплення півострова зрадники перейшли на бік ворога та почали працювати на керівних посадах в окупаційній поліції рф у Сімферополі.

За даними слідства, вони виконували прямі вказівки кремля та займалися силовим придушенням опору на анексованому півострові. 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальні акти на фігурантів за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Оскільки зловмисники перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему