Італія здобула незалежність від російського ЗПГ

17:30 25.05.2024

Уряд Італії спромігся диверсифікувати джерела постачання ЗПГ, аби позбутися від російського газу.

Італія більше не потребує російського газу. Про це 24 травня заявив міністр навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії Гілберто Пікетто Фратін, пише usm.media

Як підтвердила пані прем’єр-міністр Джорджія Мелоні, кількість російського газу, що надходить до Італії, зараз дуже мала і вже не є критично важливою для країни.

Одним з ключових елементів диверсифікації джерел газу стане встановлення плавучої регазифікаційної установки (FSRU). Наприкінці 2023 року італійська компанія Snam придбала компанію FSRU I Limited. Вона володіє плавучою установкою BW Singapore, що зараз знаходиться біля берегів Єгипту. Планується, що FSRU перемістять до узбережжя Італії вже наступного року.

Нагадаємо, до 24 лютого 2022 року Італія була однією з країн Західної Європи, яка найбільше імпортувала російський газ. Однак після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну уряд в Римі активно працював над диверсифікацією постачань, підписуючи угоди з іншими країнами, зокрема африканськими.

Зараз частка російського газу в загальному обсязі постачань до Італії становить близько 5%, тоді як у 2021 році вона була 35%.
 

Теми:

Ще на цю тему