У ЄС погодились передати заморожені російські активи на допомогу Україні

18:40 21.05.2024

Рада Європи погодила передати на допомогу Україні заморожені російські активи. Практично всі кошти мають піти на військову допомогу.

Про це повідомив у соцмережі Х очільник МЗС Чехії Ян Липавський, пише ZN.UA.

«Сьогодні в рамках ЄС ми вирішили передати Україні кошти, отримані від заморожування активів російського Центрального банку. Лише цього року це може скласти до 74 мільярдів крон», – написав міністр.

За його словами, 90% цих коштів підуть на військову підтримку. Липавський підкреслив, що РФ має заплатити за шкоду, завдану своєю агресивною війною.

При цьому в постійному представництві Чехії в ЄС зазначили, що за очікуваннями, щорічний дохід становитиме близько 2,5-3 мільярдів євро. 

Повідомлялося, що близько 260 мільярдів євро активів Центрального банку Росії заморожені у вигляді цінних паперів та грошових коштів в юрисдикціях країн G7, ЄС та Австралії. Причому понад дві третини з них арештовано в ЄС.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему