СБУ затримала агента рф, який шпигував за позиціями ППО на узбережжі Одеси

18:40 20.05.2024

Колаборант діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі й торговельні судна.

Правоохоронці затримали в Одесі агента фсб, що шпигував за позиціями ППО на узбережжі Чорного моря.

Як інформує видання «USM» про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Зловмисник діяв під прикриттям керівника місцевої компанії, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі й торговельні судна. За вказівками окупантів агент об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця можливої дислокації Сил оборони.

Найбільше ворога цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій, які обороняють морську акваторію та узбережжя південного регіону. У зоні особливої уваги також були об’єкти телекомунікації Одещини.

У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-дронові удари.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ фігуранта вдалося затримати «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у фігуранта виявлено фейкові посвідчення представника «редакції газети» та місцевого «водоканалу». Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно міняв телефони та сім-карти.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Ще на цю тему