У Фінляндії побільшало підозрюваних у перевезенні підсанкційних товарів до Росії

12:30 18.05.2024

Кількість підозрюваних у справі про перевезення російськими студентами товарів, на які накладені санкції, з Фінляндії до Росії збільшилась до п’яти.

Про це повідомляє Yle, пише Укрінформ.

Зазначається, що розслідування справи стосовно порушення антиросійських санкцій п’ятьма особами тепер проводиться Центральною кримінальною поліцією у співпраці з поліцією фінського міста Оулу та Митною службою.

На початковому етапі розслідування у справі було троє підозрюваних російських студентів – двоє чоловіків та одна жінка. Тоді слідчі заявили про перевезення ними із Фінляндії до РФ товарів подвійного призначення.

Розслідування почалось після того, як приватна особа повідомила правоохоронцям, що її дані були використані без її відома для замовлення товарів.

Наразі слідчі вивчають покупки, зроблені в онлайн-магазинах.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня фінська поліція затримала трьох громадян Росії за підозрою в експорті товарів подвійного призначення до інших країн.

Росіян затримали у місті Каяані 30 квітня, коли поліція проводила обшук в приміщеннях та гуртожитку місцевого професійного коледжу. Підозрювані є студентами навчального закладу.

За даними слідчого, йдеться про товари та технології, які можуть, використовуватися у військових цілях. На практиці це може бути, наприклад, електроніка, комунікаційні пристрої або датчики та лазери.
 

Теми:

Ще на цю тему