На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер

09:20 15.05.2024

У районі військового аеропорту "Бельбек" під Севастополем у тимчасово окупованому Криму в ніч на 15 травня сталися пожежі внаслідок ракетної атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТГ-канал "Кримський вітер".

"Сьогодні вночі в районі аеродрому Бельбек під Севастополем було голосно, повідомляють наші передплатники. Основні вибухи були о 01.55 - 01.56, також, імовірно, працювало РосППО. Після цього протягом 15 хвилин продовжувалися вибухи тихіше, схожі на детонацію боєприпасів. Місцеві жителі бачили заграву. Друга хвиля атаки тривала до 02:35. Вибухи були чутні в Євпаторії та Бахчисарайському районі", - йдеться у дописі.

 

 

Як зазначається, окупаційна "влада" Севастополя повідомила про "падіння уламків збитої ракети у приватному секторі на вулиці Федорівській". Постраждалих немає.

Водночас моніторингова група "Кримського вітру" на супутникових знімках відзначає три осередки пожеж на аеродромі "Бельбек" - у районі злітної смуги та місць стоянок літаків. А також опублікувала відео, на якому видно заграву над летовищем.


На інших супутникових знімках - за годину після ракетної атаки по аеродрому "Бельбек" - видно, що вогнищ пожежі в районі стоянок літаків побільшало, а самі пожежі стали сильніші, повідомляє моніторингова група "Кримського вітру" з посиланням на дані супутникової зйомки станом на 3.41.

У свою чергу, Міноборони РФ заявило, нібито упродовж минулої ночі над територією Кримського півострова силами російської ППО було знищено десять оперативно-тактичних ракет, дві ПРР «Харм», два УАБ «Хаммер», два реактивні снаряди РСЗВ «Вільха».

Як повідомляв Укрінформ, окупанти встановили бонові загородження через Севастопольську бухту для захисту від українських дронів.

Теми:

Ще на цю тему