У Молдові оголосили мобілізаційні навчання резервістів 

10:00 13.05.2024

Національна армія Молдови проведе мобілізаційні навчання резервістів в рамках планової перевірки їх боєготовності та покращення навичок.

Про це повідомляє видання News Maker, пише Мілітарний.

Відповідні навчання відбудуться у другій половині травня, перший етап пройде з 20 по 24 травня, а другий з 27 по 31 травня.

Наразі Міністерство оборони Молдови проводить збори резервістів, які мають отримати повістки за місцем прописки та прибути у військкомати найближчим часом.

Як зазначили у міністерстві, цьогоріч це вже стануть другі навчання резервістів. Перші були проведені у березні, а треті мають відбутись у червні.

Травневі навчання триватимуть п’ять днів. Головна мета навчань — перевірка навичок резервістів.

Додатково резервісти отримають змогу покращити знання військових статутів, навички поводження зі зброєю та покращити знання матчастини.

“Навчання відбуваються відповідно до закону про резерв збройних сил і плану підготовки Нацармії на 2024 рік” – зазначило міністерство оборони.

Треба зазначити, зо не дивлячись на проведення постійних навчань, Збройні сили Молдови не мають високого рівня боєздатності.

Не дивлячись на це, країна продовжує отримувати сучасне озброєння від Європейських країн, таке як бронетехніка та радіолокаційні системи.

Раніше «Мілітарний» повідомляв що, армія Молдови отримала пакет медичної допомоги від НАТО в рамках програми Defence Capacity Building Initiative (DCBI).

Допомога включає 4000 індивідуальних медичних аптечок, 12000 турнікетів і 60 колективних медичних аптечок, які будуть розподілені між військовими частинами.
 

Теми:

Ще на цю тему