Ексначальника райвідділу МВС в Криму засуджено до 13 років з конфіскацією за держзраду

15:30 11.05.2024

Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому начальнику Красногвардійського районного відділу ГУМВС України в АР Крим. Його визнано винним у державній зраді та заочно засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Відповідний вирок винесено 2 травня, пише Центр журналістських розслідувань

За інформацією видання, засуджено 52-річного Юхенка Сергія Миколайовича. Його було призначено на посаду начальника Красногвардійського РВ УМВС України в АР Крим в травні 2013 року. 

Після початку окупації Криму Росією, навесні 2014 року, Юхенко порушив присягу, перейшов на службу до окупантів та обійняв посаду керівника незаконно утвореного «1-го отдела полиции «Железнодорожный» Управления МВД Росии по городу Симферополю».

До цього райвідділку «поліції» протягом 10 років окупації російські силовики доставляють для допитів та складання протоколів незаконно затриманих кримських татар та проукраїнських активістів. 

Солом’янський райсуд Києва визнав Сергія Юхенка винним у державній зраді та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацієй майна, а також позбавлено звання підполковника міліції. Вирок оголошено заочно. 

Повідомляється, що Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому заступнику Сімферопольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері. Після початку окупації Криму Росією, навесні 2014 року, він порушив присягу та пішов на співпрацю з ворогом.

Соломʼянський районний суд міста Києва оголосив вирок колишньому начальнику відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Прокуратури Автономної Республіки Крим Станіславу Кулібабі, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на службу до російських окупантів. Його визнано винним у державній зраді.
 

Ще на цю тему