Грецький суд посадив на п’ять років за шпигунство співробітника турецького консульства

13:00 11.05.2024

Апеляційний суд Греції засудив співробітника турецького консульства до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, громадянин Греції, який працював у турецькому консульстві на острові Родос, був заарештований у 2020 році.

Він заперечував будь-які звинувачення, а Міністерство закордонних справ Туреччини засудило арешт, заявивши, що дії правоохоронців порушують права консульського працівника.

Інший громадянин Греції, який працював коком на пасажирському судні на маршруті Родос - Кастелорізо і був заарештований у той самий час, також отримав три роки ув'язнення. Він так само заперечував будь-які звинувачення у злочині.

До арешту за ними велося стеження протягом кількох місяців. Засуджені фотографували пересування грецьких збройних сил в Егейському морі.

Греція і Туреччина, обидві країни НАТО, мають давні розбіжності з низки питань, зокрема щодо поділу острова Кіпр та геологічної розвідки в Егейському і Середземному морях.

У грудні обидві країни домовилися перезавантажити відносини, створивши дорожню карту, покликану відкрити нову еру зв’язків між ними.
 

Ще на цю тему