Окупанти завели в Крим додаткові загони ФСБ, вони мать виявляти українське підпілля

08:40 09.05.2024


Російські окупанти не контролюють захоплені території, тому починають посилювати репресії. Для цього окупаційна адміністрація перекидає в Крим додаткові підрозділи ФСБ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише ZN.UA.

Зазначається, що їхнім завданням є виявлення інформаторів Сил оборони та зменшення витоку даних. 

“На півострові посилені перевірки телефонів та почастішали випадки допитів місцевого населення”, – розповідають у Центрі нацспротиву.

В ЦНС додають, що росіяни мають марні сподівання, адже місцеві мешканці очікують на звільнення. Відтак, як зауважують в ЦНС, Сили оборони продовжать завдавати успішні удари по російських військових об’єктах й “ATACMS не завершаться ніколи”.

Україна регулярно завдає ударів по військових об'єктах у Криму, а також по незаконно побудованому Росією мосту через Керченську протоку. Наприклад, у ніч проти 30 квітня в районі військового аеродрому в Джанкої пролунала серія вибухів. Супутник Planet Labs зафіксував ушкодження пускової установки російської системи ППО С-300/С-400.

Раніше військові та інженери у статті для Foreign Affairs зробили прогноз щодо того, як може бути знищений Кримський міст «раз і назавжди». На їхню думку, удари морських безпілотників не знищать міст, і для цього знадобляться інші інструменти.