Фонд держмайна збирається продати завод російського олігарха за понад 200 млн грн

19:00 06.05.2024

Актив було конфісковано у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, який підтримує війну

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу конфіскованого у російського олігарха Івана Саввіді ПрАТ «ПентоПак» – заводу з виробництва упаковки для м'ясних продуктів.

Як інформує видання «Главком» про це повідомляє пресслужба ФДМУ.


«Фонд держмайна затвердив стартову ціну заводу «ПентоПак» у сумі 203,7 млн грн. Лот для приватизації буде опубліковано в системі Prozorro.Продажі вже сьогодні. Аукціон заплановано на 31 травня», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає пресслужба, актив було конфісковано у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, який має тісні зв'язки з керівництвом РФ та підтримує окупаційну владу на тимчасово захоплених територіях України.


Завод забезпечує повний цикл виробництва упаковки для продуктів м'ясопереробної галузі. Серед його клієнтів – знані українські бренди, а також замовники з більш як 30 країн світу

«ПрАТ «ПентоПак» продовжує працювати, сплачувати податки та забезпечувати роботою колектив із 193 людей. Більше того, «ПентоПак» планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин», – пише пресслужба.

Ще на цю тему