США ввели санкції проти чотирьох компаній, пов’язаних з проєктом рф «Арктик СПГ 2»

16:20 06.05.2024

Сполучені Штати запровадили санкції проти чотирьох транспортних компаній із майже 300 постачальників, пов’язаних із росією.

Санкції впровадили проти понад 280 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з росією, чотири з яких є судноплавними компаніями, що працюють над проєктом «Арктик СПГ 2»,.

Як інформує видання «USM» проце повідомляє Splash.

Цією широкомасштабною хвилею санкцій США націлилися на майбутні енергетичні, металургійні, гірничодобувні та експортні потужності росії, а також на ухилення від санкцій та їхній обхід.

Міністерство фінансів США повідомило, що нові санкції стосуються компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають росії придбати ключові ресурси для виробництва зброї або оборонного виробництва. Зокрема, США стурбовані діяльністю організацій, що базуються в Китаї.

Також Штати наклали санкції на організації, які працювали над розвитком майбутнього енергетичного виробництва та експорту з росії. Йдеться про двох операторів суден, які беруть участь у транспортуванні вузькоспеціалізованих модулів ЗПГ і гравітаційного обладнання, розробленого для проєкту «Арктик СПГ 2».

Дві російські компанії з морської логістики та супроводу будівництва також потрапили під санкції за участь у російських енергетичних проєктах, зокрема «Арктик СПГ 2».

Чотири визначені компанії включають сінгапурську Red Box Energy Services, яка надала послуги з транспортування модулів ЗПГ для проєкту. Red Box є оператором і диспетчером суден Audax і Pugnax, які транспортували ЗПГ-модулі для оператора «Арктик СПГ 2».

Під санкції Держдепартаменту також потрапила гонконгська судноплавна компанія CFU Shipping і її великовантажні судна Hunter Star і Nan Feng Zhi Xing, які доставили остаточний модуль ЗПГ для другої виробничої лінії проєкту.

Ще двома судноплавними компаніями, які потрапили під санкції, стали Eko Shipping і Transstroy. Eko Shipping пов’язана із дев’ятьма суднами і з роботою над проектом ЗПГ, тоді як Transstroy і його три судна були пов’язані з роботою на Мурманському суднобудівному заводі “Новатек” у Білокаменці.

Теми:

Ще на цю тему