Чергова версія танк-сараю рашистів з новим підходом до бронювання та боротьби з мінами

12:40 06.05.2024

У РФ танки-сараї не лише активно множаться - їхні конструкції еволюціонують

Як повідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Улавах ворога знову засвітилась чергова версія танка-сараю, який повністю додатково заброньований суцільною конструкцією з металевих листів. І маємо зазначити, що подібні рішення вже є не результатом роботи поодиноких кулібінів, а вже дійсно масовим явищем, бо в армії РФ кількість танків-сараїв дійсно збільшується.

Більше того, їх конструкція продовжує еволюціонувати й на новому зразку на базі Т-72 помічено новий підхід до бронювання та боротьби з мінами.

Зокрема увагу слід приділити рішенню із тим, що додаткові листи металу, з яких складається сам "сарай", додатково посилені решітками. Вочевидь їх головною задачею є викликання передчасного підриву бойової частини.

Таким чином загалом бронювання танка тепер виглядає наступним чином: металева сітка - металевий лист - динамічний захист - основна броня танка. І можливо лише зазначити, що така конструкція дійсно дозволяє говорити про посилений захист від FPV-дронів, які для ефективного використання потребують точного влучання у вразливі зони машини, яка тепер повністю "обшита".

Але слід зазначити, що до певні зразки подібних танків-сараїв були підбиті завдяки мінам. І це ставалось попри те, що вони були з мінними тралами, найчастіше помічено використання ножового трала типу КМТ-6 або КМТ-8.

Водночас черговий зразок оснащений вже катковим мінним тралом типу КМТ-5 або КМТ-7. Різниця між ними полягає у тому, що задача ножового трала - відкинути міни у боки, а каткового - викликати їх передчасну детонацію під вагою трала.



Водночас слід зазначити, що коли мова йде про танк-сарай, то це твердження не зовсім вірно, бо ворог не використовує їх, як танки. На всіх наявних відео жодного разу не було помічено, щоб захищенні таким чином машини вели вогонь з гармати, наведення якої у горизонтальній площині вкрай обмежено конструкцією "сараю".

А реальною задачею таких машин є транспортування. Фактично це важкий бронетранспортер на танковій базі, який призначений для перевезення особового складу та вантажів. І питання його ефективності чи не ефективності полягає лише у насиченості протитанкової оборони, яка може бути ефективно лише при використанні всіх протитанкових засобів, а не лише FPV-дронів.

Ще на цю тему