Війська НАТО відпрацьовують на навчаннях вторгнення рф до Латвії

11:40 01.05.2024

Російсько-українська війна та наростаюче протистояння між рф та Заходом змусили країни НАТО зайнятися відпрацюванням дій відповідно до статті 5 про колективну оборону Північноатлантичного договору.

Цього року Альянс проводить наймасштабніші з часів Холодної війни навчання на території від Арктики до Чорного моря. Декілька операцій проводяться поблизу кордонів з рф, одна з них пройшла нещодавно в Латвії, повідомляє The Wall Street Journal, пише група Інформаційний спротив.

В рамках операції «Кришталева стріла» військові з 14 країн відпрацьовували реакцію на вторгнення до Латвії умовного противника, роль якого грали, зокрема, латвійські та американські частини. Рано-вранці вони «перейшли кордон» росії з Латвією і попрямували до Риги. Військові 11 країн НАТО тримали оборону, намагаючись відкинути підрозділи, які прорвалися, у бік болотистої місцевості, де їхні танки мали зав’язнути. Зробити це потрібно було, організувавши ефективну взаємодію, незважаючи на різні засоби зв’язку, типи військової техніки та мови солдатів.
 

Ще на цю тему