Після нововведень звернень до консульства в Анкарі поменшало майже на третину - посол

15:20 30.04.2024

Після призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном кількість звернень до консульського відділу посольства України в Туреччині зменшилася на 30%.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Після запровадження нововведень кількість звернень до посольства зменшилась на 30%. Загалом ажіотаж стосовно тимчасових обмежень щодо чоловіків призовного віку спостерігався в перші два дні після введення”, - повідомив Боднар.

За словами дипломата, загалом громадяни з розумінням поставились до нових правил. Скарг та незадоволень до посольства України не надходило, водночас мали місце різного роду емоційні коментарі в соціальних мережах.

Читайте також: Естонія поки не має плану репатріації громадян призовного віку в Україну
“Зважаючи на відносно незначну кількість громадян України, які тимчасово перебувають в Туреччині (за даними турецької міграційної служби це 37 тисяч осіб), і це здебільшого жінки та діти, великого резонансу прийняте рішення щодо тимчасових обмежень не мало”, - сказав посол.

Кількість консульських дій, вчинених консульським відділом посольства України в Туреччині у 2022 році, склала близько 10 тисяч, у 2023 - близько 6,5 тис., за 2024 рік - близько 1,5 тис.

Ще на цю тему