Азербайджан і Вірменія встановили перший прикордонний стовп

08:20 24.04.2024

На кордоні між Азербайджанською Республікою та Республікою Вірменія відповідно до домовленостей щодо делімітації державного кордону в рамках робіт з уточнення координат на основі геодезичних вимірювань місцевості у вівторок, 23 квітня, було встановлено перший прикордонний стовп.

Про це повідомляє АЗЕРТАДЖ із посиланням на повідомлення служби заступника прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Шахіна Мустафаєва, передає Укрінформ.

Зазначається, що сьогодні відповідно до домовленостей за підсумками 8-ї зустрічі Державної комісії з делімітації державного кордону між Азербайджаном та Вірменією та Комісії з питань делімітації державного кордону та прикордонної безпеки між двома країнами експертні групи розпочали процес уточнення координат на основі геодезичних вимірювань.


Роботи експертних груп двох країн тривають.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян також повідомив про це, опублікувавши фото першого прикордонного посту на ділянці Тавуш-Казах. «На Тавусько-Казахській ділянці держкордону Вірменія-Азербайджан встановлено перший прикордонний стовп», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спільного засідання представників Баку та Єревана 19 квітня було вперше оголошено про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл.

Теми:

Ще на цю тему