У Греції арештували десятки людей через насильство на спортивних заходах

18:20 22.04.2024

Грецька поліція в понеділок арештувала десятки людей в межах операції з викорінення насильства на спортивних подіях після вбивства офіцера поліції під час сутичок, що спалахнули на волейбольному матчі в Афінах у грудні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Представник поліції повідомив, що щонайменше 50 осіб арештували під час широкомасштабної операції, яка розпочалася в понеділок та включала в себе обшуки в будинках, конфіскацію зброї та інших доказів.

У грудні 31-річного офіцера поліції Георгіоса Лінгерідіса важко поранили сигнальною ракетою під час зіткнень між спецназом і групою волейбольних фанатів на матчі між командами Олімпіакос та Панатінаїкос. Пізніше він помер від отриманих травм.

У зв'язку з інцидентом спочатку затримали сотні осіб, а одного чоловіка відправили до тюремної камери в очікуванні суду за звинуваченням у вбивстві Лінгерідіса через ненавмисне вбивство.

Насильство під час подій на спортивних аренах та за їхніми межами є частим явищем у Греції, а в останні роки влада неодноразово обіцяла вжити заходів для викорінення хуліганства.

У січні прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс після спалаху насильства на спортивних заходах провів зміни в міністерстві захисту громадян.

Минулого року влітку в Афінах між прихильниками місцевої команди АЕК і хорватського Динамо Загреб стались сутички, внаслідок яких загинув 29-річний вболівальник АЕК.

Ще на цю тему