СБУ повідомила про підозру ще трьом кримським «волонтерам», які допомагають штурмовим батальйонам рф.

17:20 18.04.2024

Головне управління СБУ в АР Крим зібрало доказову базу на ще трьох прихильників рашизму, які постачають десантно-штурмовим підрозділам армії рф амуніцію, транспорт, медикаменти та продукти.

Про це повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на соей сторинці в Фейсбуці.

Мова йде про депутата окупаційної міськради м. Ялти — Сергія Єпіка, приватного підприємця — Григорія Курочкіна та «журналістку» прокремлівських медіа — Вікторію Котькову.

За даними слідства, використовуючи свій «адмінресурс», Єпік влаштував в одному з приміщень місцевої «адміністрації» пункт прийому допомоги для російських військових.
Крім того, фігурант регулярно відвозить розвідмашини для десантно-штурмових батальйонів рф на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Також встановлено, що Курочкін «перепрофілював» своє приватне СТО на майстерню по збору та ремонту «бойових» автомобілів.

техніку він напряму постачає військовому окупаційному угрупованню рф батальон «Крим».
Відомо, що Котькова зібрала та передала 83 десантно-штурмовій бригаді рф 2 тонни «гуманітарної допомоги».
Фігурантка веде активну пропагандистську діяльність, поширюючи ідеї «руського миру» в російських та китайських медіа. За ці інформаційні «досягнення» у 2023 вона отримала кремлівську премію «Золотий грифон».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Єпіку, Курочкіну та Котьковій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Оскільки зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи, щоб притягнути їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему