Кримом усе закінчиться: екскомандувач Військово-морських сил України вказав на ключові точки для ударів Сил оборони

11:40 17.04.2024

Ключові ворожі об'єкти, які слід вразити для послаблення російської армії, знаходяться в тимчасово окупованому Криму.

Про це в Софії під час другої Чорноморської конференції з безпеки заявив Головний інспектор Міністерства оборони України, колишній командувач Військово-морських сил України адмірал Ігор Воронченко, пише видання «Думська».

«Я думаю, вже всі прийшли до того спільного знаменника, що Крим — це центр ваги. Вирішальні точки — це «кримський міст», кораблі чорноморського флоту, комунікації, енергосистема Криму. З Криму все почалося, і Кримом все закінчиться, тому що нинішній «цар» росії без Криму — ніхто», — зазначив адмірал.

Воронченко також розповів, що необхідно зробити такі кроки, щоб росія не змогла будувати нові кораблі і нарощувати свої сили з боку Каспійського моря.

«Так, там є вирішальні точки, які потребують придушення. Це відповідне придушення комунікаційних шляхів, логістики, а також таких чутливих технологій, які зараз заважали б росії просуватися в будівництві нових засобів ураження і нових бойових систем», — наголосив екскомандувач ВМСУ.

Він також наголосив, що нанесення ударів має носити комплексний характер.

«Як то кажуть, нове — це добре забуте старе. Є багато засобів морського ураження противника — ті самі торпеди, ті самі міни, які можуть застосовуватися на дальніх кордонах, де росія ще поки що домінує. І, як я вже говорив, це повинно носити комплексний характер поєднання нових способів і засобів застосування для того, щоб домогтися якомога більшого ефекту, який спрацював би».

Друга Чорноморська безпекова міжнародна конференція в рамках Кримської платформи проходить 14 і 15 квітня в Софії, у ній беруть участь представники 42 країн. Організаторами стали міністерство закордонних справ і міноборони України та Болгарії в партнерстві з українським Центром оборонних стратегій.
 

Ще на цю тему