Іран захопив пов'язаний з Ізраїлем контейнеровоз

19:30 13.04.2024

Корпус вартових ісламської революції Ірану захопив контейнеровоз, пов'язаний з Ізраїлем, поблизу Ормузької протоки в суботу, 13 квітня. 

Про це повідомляє Bloomberg, пише ZN.UA.

Представники Корпусу вартових ісламської революції висадилися на борт судна Aries з гелікоптера і змусили його рухатися в бік іранських територіальних вод, повідомляли іранські ЗМІ, не вказуючи причини захоплення.

Згідно з даними агентства Bloomberg, бенефіціарним власником судна є компанія Zodiac Maritime що входить до групи Zodiac Group ізраїльського бізнесмена Еяля Офера. 

Станом на вечір п'ятниці, 12 квітня, судно заходило в порт Халіфа в Об'єднаних Арабських Еміратах і прямувало на схід до Ормузької протоки. 

Кораблі Zodiac Maritime неодноразово ставали мішенню атак у тому ж районі в останні роки, у яких США та Ізраїль звинувачували Іран. Тегеран раніше заперечував свою причетність.

Захоплення судна відбулося в той час, коли Ізраїль готується до атаки з боку Тегерана після удару на іранське консульство в Сирії 1 квітня. 

Вже понад тиждень світ напружено очікує, як Іран відповість на знищення кількох старших командирів Корпусу вартових ісламської революції. Про те, чому Тегеран досі не завдав обіцяного удару, читайте у статті Олексія Іжака "Чому досі не розпочалася війна Ірану та Ізраїлю".
 

Ще на цю тему