США й Британія ввели санкції проти російських алюмінію, міді й нікелю

13:30 13.04.2024

Міністерство фінансів США в координації зі Сполученим Королівством ввели нові обмеження проти експорту Росією алюмінію, міді та нікелю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну США, оприлюдненому 12 квітня, передає Укрінформ.

«Ці нові кроки забороняють імпорт алюмінію, міді та нікелю російського походження в Сполучені Штати, а також обмежують використання алюмінію, міді та нікелю російського походження на світових біржах металів і в позабіржовій торгівлі деривативами»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що нові санкції вводяться в контексті заяви лідерів G7 щодо скорочення доходів Росії від продажу металів.

«Наші нові заборони щодо продажу ключових металів, які узгоджені з нашими партнерами зі Сполученого Королівства, націлені на зменшення можливих доходів РФ, які вона продовжує використовувати у своїй жорстокій війні проти України», - заявила у цьому зв’язку міністр фінансів США Джанет Єллен.

У Мінфіні США повідомили, що в результаті нових санкцій світові біржі металів, такі як Лондонська біржа металів (LME) й Чиказька товарна біржа (CME), не зможуть приймати новий алюміній, мідь і нікель, вироблені в Росії.

Як повідомлялося, біржі металів відіграють ключову роль у сприянні торгівлі промисловими металами по всьому світу.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему