Польща і Греція запевнили у подальшій підтримці України

11:30 13.04.2024

Варшава й Афіни продовжуватимуть надавати всебічну підтримку Києву для протидії російському агресору.

Про це під час спільної пресконференції в п’ятницю у Варшаві заявили прем’єр-міністри Польщі і Греції Дональд Туск і Кіріакос Міцотакіс, передає Укрінформ.

“Греція і Польща послідовно підтримують Україну від моменту нападу Росії на Україну, і я позитивно оцінюю той факт, що ми знаходимо спільну мову щодо формування спільної європейської політики стосовно України.

Я переконаний, що також і завдяки нашій співпраці європейська політика у цьому питанні буде дуже послідовною”, - підкреслив Туск.

Своєю чергою Міцотакіс зазначив, що на саміті Тримор’я він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якої запевнив, що Греція й надалі підтримуватиме Україну в усіх можливих аспектах, зокрема, військовому і політичному.

Обидва прем’єри порушили теми використання заморожених активів Росії на Заході для допомоги Україні. Як зазначив Туск, на Заході є приблизно 250-300 млрд євро заморожених російських коштів, за які можна підтримувати і відбудовувати Україну.

“Ми крок за кроком є ближчими до рішення, яке у більшій мірі має допомогти з використанням російських коштів, які є в банках не лише Європи, але також США та Японії. Це було би і справедливо, і ефективно”, - наголосив Туск.

Міцотакіс підкреслив, що Греція підтримує те, щоб капітал із заморожених активів РФ допомагав Україні. Водночас, він зауважив, що треба бути впевненими, що цей процес відбувається за законом, аби не було жодних юридичних проблем у майбутньому.
 

Ще на цю тему