За матеріалами СБУ 10 років тюрми загрожує колаборанту...

13:00 10.04.2024

За матеріалами СБУ 10 років тюрми загрожує колаборанту, який друкував фейкові бюлетені та кремлівські «агітки» для тимчасово окупованих регіонів України.

Про це повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на своей сторинці Фейсбуці.

Головне управління СБУ в АР Крим завершило спеціальне досудове розслідування щодо Юрія Бабенкова – директора окупаційного кримського видавництва «Таврида», який допомагав злочинній владі рф проводити незаконні «вибори» на анексованому півострові.

Улітку 2023 року фігурант дав своїм підлеглим вказівку надрукувати пів мільйона так званих «бюлетенів».

Щоб реалізувати цю «рознарядку» окупаційної влади, робітники були змушені працювати цілодобово, навіть у нічні зміни.

Відомо, що підприємство, яким керує колаборант, та псевдо «виборчкоми» уклали «контрактів» на виготовлення поліграфічної продукції загальною сумою майже на 2 мільйони рублів.

Крім того, колаборант керував процесом виготовлення агітаційних та пропагандистських матеріалів, які поширювалися на тимчасово захоплених територіях півдня та сходу України.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальний акт на Бабенкова за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво колабораційній діяльності).

Оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему