Акцент на боротьбу з обходом обмежень: ЄС готує 14-й пакет санкцій

14:20 10.04.2024

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Європейський союз вже розпочав підготовку 14-го пакету санкцій. Він має бути ухвалений навесні й буде включати заходи із зупинення обходу обмежень, зокрема через західні дочірні компанії.

Як інформує видання «Флот 2017» про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

“Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів з сильним акцентом на боротьбу з обходом – наприклад, у морському секторі, оскільки росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти”, – сказав Домбровскіс.

За його словами, ЄС також шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, які працюють за межами Європи.

“З погляду ЄС, материнські компанії ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями”, – пояснив Домбровскіс.

Віцепрезидент Єврокомісії додав, що ЄС й надалі чинитиме тиск на російську владу і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

“Ми продовжимо переслідувати друзів путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал”, – зауважив Валдіс Домбровскіс

Теми:

Ще на цю тему