За матеріалами СБУ 12 років тюрми загрожує колаборанту, який перевозив "мобілізованих" кримчан до військових частини рф.

19:20 09.04.2024

Головне управління СБУ в АР Крим завершило спеціальне досудове розслідування щодо колаборанта Павла Захарченка, який співпрацював з окупаційним військовим комісаріатом у Криму.

Про це повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на своей сторинці в Фейсбуці

За даними слідства, Захарченко забезпечував транспортування "мобілізованих" кримчан до військових частини рф за межами анексованого півострова.

Фігурант організував більше 600 рейсів та перевіз 4 тисячі "призовників" з окупаційних військових комісаріатів до розподільних пунктів і залізничного вокзалу м. Сімферополь.

За ці «послуги» фігурант отримав 2 млн рублів злочинного прибутку.
Крім того, Захарченко веде активну «підприємницьку діяльність» і з іншими мілітарними псевдоустановами рф.

Зокрема, у квітні 2023 року він уклав контракт на суму 1 млн рублів з так званим «кримпатріотцентром», в якому інструктори рф займаються «військово-патріотичним вихованням» кримських школярів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальний акт на Захарченка за декількома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни);

ч. 4 ст. 111-1(колабораційна діяльність).

Оскільки фігурант переховується за межами підконтрольної Україні території, тривають комплексні заходи, щоб знайти і притягнути його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему