У Росії впав міст на залізницю: є постраждалі та загибла

09:00 09.04.2024

Однією з можливих причин обвалу називають рух ґрунту

8 квітня у місті Вязьма Смоленської області обрушився шляхопровід – автомобільний міст над залізницею. У той момент на ньому були автомобілі.

Як інформирує видання «Главком» про це повідомляє МНС Смоленської області РФ.

«Сьогодні о 16:32 за системою 112 від очевидців надійшло повідомлення про обвалення Панінського шляхопроводу в місті Вязьма. На момент обвалення на мосту було кілька автомобілів (кількість уточнюється)», – йдеться у повідомленні.

У Росії впав міст на залізницю: є постраждалі та загибла фото 1

Зазначається, що постраждали шестеро людей: жінка 1987 року народження загинула, п'ятеро людей госпіталізовано, з них одна дитина 2010 року народження.

За даними росЗМІ, у момент обвалу на мосту було два автомобілі: легковий і вантажний.

Однією з можливих причин обвалу називають рух ґрунту. Також ЗМІ пишуть, що міст у березні 2023 року мали перевіряти, втім перевірку так і не провели.

Через аварію пошкоджено залізничну колію на перегоні Вязьма – Семльово. Рух поїздів там припинено. На момент події на ділянці не було складів, зараз там відбуваються роботи з розчищення шляхів.

У Росії впав міст на залізницю: є постраждалі та загибла фото 2

Перегін Вязьма – Семльово має важливе транспортне значення. Він є частиною залізниці Москва – Мінськ, ним між Росією та Білоруссю можуть доставлятися зокрема й військові вантажі.

Губернатор Смоленської області Василь Анохін заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль та виїхав на місце події. Він наголосив, що міст доведеться практично повністю розібрати і будувати заново: обрушилися шість із семи його прольотів. Газопостачання у прилеглих районах може бути відновлено протягом кількох діб. У проведенні аварійно-відновлювальних робіт залучено понад 130 осіб та 23 одиниці техніки.

Теми:

Ще на цю тему