Глава МЗС Румунії закликала до «амбітних дій» на підтримку України під час саміту НАТО

12:00 05.04.2024

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску заявила, що під час позачергового засідання Ради Україна-НАТО у четвер 4 квітня вона наголосила на критичній необхідності збереження непохитної підтримки євроатлантичного шляху України.

Про це вона повідомила у Twitter (X), пише Європейська правда.

За її словами, Вашингтонський саміт НАТО у липні 2024 року надає "вирішальну можливість для амбітних дій" у напрямку євроатлантичної інтеграції України.

"Ми залишаємося твердо відданими тому, щоб надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно", – зазначила Одобеску.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні ухвалить рішення про довгострокову підтримку Києва.

Генсек Альянсу заявив, що союзники мають забезпечити підтримку України в довгостроковій перспективі на тлі обговорень щодо пропозиції фонду на 100 млрд євро.

Згодом Столтенберг уточнив, що дискусії щодо створення нового багаторічного фонду підтримки України тривають і відбуваються спільно з українською стороною.

Водночас посадовці Альянсу публічно висловлювали скепсис стосовно будь-яких формулювань про запрошення України до членства на саміті у Вашингтоні в липні 2024 року.
 

Ще на цю тему