Військовий аеродром у Ростовській області РФ масовано атакували безпілотники

08:20 05.04.2024

Сьогодні, 5 квітня, близько опівночі у місті Морозівську Ростовської області РФ пролунали вибухи. 

Про це повідомив російський ресурс "Обережно, новини" із посиланням на місцевих мешканців, пише ZN.UA.

Місцева влада офіційно підтвердила масштабний удар по місту.

Росіяни зазначають, що атаку зазнав місцевий військовий аеродром. Одразу кілька мешканців міста повідомили виданню, що "є прильоти", вони кажуть, що бачили кілька вибухів на землі за містом. У місті також є проблеми з електрикою — у кількох районах від світла відключено житлові будинки, освітні заклади та інфраструктуру (вуличні ліхтарі).

Паблік "Це Ростов новини" поінформував, що до 1:10 місцеві жителі нарахували вже понад 60 вибухів.

Близько пів на другу ночі губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив у Telegram, що в Морозівському районі підрозділи протиповітряної оборони відбивають масовану атаку БПЛА.

"По Морозовську. 90 відсотків збито в повітрі. Інші нікуди не потрапили", - оптимістично підсумував атаку російський мілітаристський ресурс "Воєвода Вещає". Звіту Міноборони РФ щодо цього повітряного удару поки що немає.

"За попередніми даними, у Морозівському районі силами ППО знищено понад 40 цілей. Внаслідок атаки пошкоджено електропідстанцію. Ведуться роботи з відновлення енергопостачання", - повідомив о 2.13 губернатор Ростовської області.

Морозовськ - військовий аеродром в Ростовській області РФ, розташований за 3 км на південний захід від міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії ВПС РФ (в/ч 75392 Міністерства оборони РФ). На аеродромі базуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.


 

Ще на цю тему