За матеріалами СБУ 12 років тюрми загрожує кримській «волонтерці», яка збирає гроші для військових рф

16:20 04.04.2024

Служба безпеки завершила спеціальне досудове розслідування щодо Алли Вертінської – так званої голови виконавчого комітету «народного фронту в Криму».

Про це повідомляе Головне управління СБУ в АР Крим на своей сторінце в Фейсбуці.

На цій «посаді» Вертінська займається організацією зборів коштів для окупаційної армії.
За ці гроші вона купує та відправляє на фронт техніку й амуніцію для російських військових.
Зокрема, надає «іменну допомогу» 810-тій бригаді російських морпіхів. Забезпечуючи це окупаційне угрупування тепловізорами, дронами та будматеріалами для облаштування позицій.
Крім того, фігурантка регулярно влаштовує «патріотичні зустрічі» в дитячому центрі «Артек», який росія «націоналізувала» після захоплення півострова.

Під час цих «заходів» військові рф «вихваляються» своїми бойовими «подвигами» та насаджують дітям з тимчасово окупованої частини України ідеологію рашизму. 

Вертінська веде активну публічну діяльність, виступає у прокремлівських медіа, закликає підтримувати армію рф та виправдовує військову агресію росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальний акт на Вертінську за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі- агресору).
Оскільки зловмисниця перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему