РФ заявляє, що діалог з НАТО на нулі, але вона не прагне відкритого конфлікту

15:40 04.04.2024

Заступник міністра закордонних справ Росії Александр Грушко заявляє, що відносини між Росією і НАТО перебувають "на критично нульовому рівні" та божиться, що Москва не має наміру вступати в конфлікт з будь-якою країною-членом Альянсу.

Про це Грушко сказав у інтерв'ю російському державному інформаційному агентству "РИА Новости", опублікованому в четвер, повідомляє "Європейська правда".

У коментарях з нагоди 75-ї річниці НАТО Грушко сказав, що відносини "передбачувано і свідомо" погіршуються, а всі канали діалогу між Москвою і Альянсом були доведені Вашингтоном і Брюсселем до "критичного нульового" рівня.

"Чи готовий військовий блок до відкритого конфлікту з Росією? Це потрібно запитати у самих членів НАТО. У будь-якому випадку, ми не маємо таких намірів щодо країн-членів Альянсу", – сказав Грушко.

НАТО заявляє, що допомагає Україні боротися за виживання в умовах російської агресії і надає Києву сучасне озброєння, навчання і розвіддані.

Росія стверджує, що це робить НАТО де-факто стороною конфлікту. У лютому глава Кремля Владімір Путін заявив, що прямий конфлікт між Росією і НАТО означатиме, що планета перебуває за крок до Третьої світової війни.

Ще на цю тему