У Польщі вирішили зберегти ембарго на українську продукцію, але дозволили її транзит територією країни, - Мінсільгосп

13:20 04.04.2024

Польща збереже заборону на ввезення з України круп, кукурудзи, ріпаку, соняшнику, борошна, висівок, шроту і макухи, але не обмежуватиме транзит української продукції через свою територію. Міністерство сільського господарства Польщі не зверталося до польського уряду з проханням про припинення транзиту української агропродукції.

Про це повідомили на сайті польського міністерства, інформує Цензор.НЕТ.

"У зв’язку з тим, що українська сторона заявила, що транзит її сільгосппродукції через Польщу буде обмежений мінімумом із квітня по червень цього року, Мінсільгосп не звертався з проханням щодо призупинення транзиту української сільгосппродукції через територію Польщі", - йдеться в повідомленні міністерства.

У Мінсільгоспі Польщі наголосили, що ембарго на деякі українські товари зберігається.

Польща змогла домовитись із Європейським Союзом про послаблення багатьох положень "зеленого" курсу. Також Міністерство сільського господарства дійшло консенсусу із фермерами, які мітингують на кордоні з Україною та пішло на поступки страйкарям.

"Фермери, які протестують, мають визнати їх задовільними", - йдеться в заяві.

"Міністерство сільського господарства та сільського розвитку виконує вимоги та домовленості, досягнуті з представниками протестувальників-фермерів", - підсумували у польському аграрному відомстві

Теми:

Ще на цю тему