Шляхи підходу до портів України доводитимуться суднам ще під час їх перебування у Середземному морі

19:00 03.04.2024

"Держгідрографія" виступили з ініціативою поширення інформації не тільки Прибережними попередженнями, а й навігаційними повідомленнями NAVAREA.

Відтепер шляхи підходу до українських портів доводитимуться до судноводіїв, які направляються до вітчизняних гаваней, не лише при наближенні суден до територіальних вод України, а значно раніше - коли судна перебуватимуть у Середземноморському регіоні.

Як пише ЦТС, про це повідомили в ДУ "Держгідрографія".

В державній установі пояснили, що Середземне, Чорне та Азовське моря належать до навігаційного району NAVAREA-III. Районним координатором тут виступає Гідрографічний інститут ВМС Іспанії (м.Кадіс).

Під час зустрічі з районним координатором NAVAREA-III фахівці "Держгідрографії" виступили з ініціативою поширення інформації не тільки Прибережними попередженнями, а й навігаційними повідомленнями NAVAREA у рамках ВСНП (Всесвітньої служби навігаційних попереджень). Міжнародні партнери українську ініціативу підтримали, адже це дасть змогу судноводіям заздалегідь і ретельніше планувати безпечний прохід Чорним морем при слідуванні до портів України.

Зазначається, що попри воєнні дії, розв’язані рф, Україна в зоні своєї відповідальності повною мірою забезпечує передачу інформації з безпеки на морі згідно зі стандартами та процедурами, передбаченими резолюціями Міжнародної морської організації (IMO).
 

Ще на цю тему