Рішення щодо відправки військ а Україну держави повинні ухвалювати на рівні урядів – Блінкен

17:00 03.04.2024

Рішення щодо відправки військ в Україну слід ухвалювати на рівні урядів країн, які планують це робити, наприклад, Франції, Фінляндії або Польщі, та НАТО. 

Під час інтерв'ю LCI/TF1 державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав, що політика Джо Байдена не передбачає такого кроку, тож з американської сторони цього не буде, пише ZN.UA.

"Бо для нас це призведе до прямого конфлікту з Росією, якого ми хочемо уникнути. Це не в наших інтересах і не в інтересах союзників", — сказав Блінкен, додаючи, що партнери нашої держави, попри це, мають необхідність підтримувати Україну зараз і в майбутньому. 

Зараз серед союзників тривають палкі дискусії про ймовірну відправку в Україну в майбутньому військ НАТО. Деякі партнери погодилися, що про їх участь в бойових діях мови бути не може, втім, в нашій державі вони можуть займатися іншим, наприклад, посиленням ППО, розмінуванням або ж навчанням ЗСУ безпосередньо на місці. Остання пропозиція зацікавила українського президента Володимира Зеленського, який, всупереч цьому, заявив, що "французькі солдати можуть залишатися вдома", поки Україну тримається.
 

Ще на цю тему