У ГУР оновили дані виробництва у РФ ракет Х-101, «Калибр» та «Оникс»

13:20 03.04.2024

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький оновив оцінку виробництва ракет у РФ, якими ворог гатить по Україні. 

Мова йде про одразу дві крилатих ракети - Х-101 для літаків стратегічної авіації, "Калибр" для кораблів, а також протикорабельну ракету "Оникс", пише DEFENSE EXPRESS.

За даними ГУР МО про плани ворога у квітні виробити 40 ракет Х-101, 30 ракет "Калибр" та середні темпи виробництва "Оникс" у межах 6-8 ракет на місяць. Про це Вадим Скібіцький повідомив у інтерв'ю РБК-Україна.

Такі цифри також дозволяють оцінити ресурс ворога та порівняти його із використанням ракет для ударів по Україні. Зокрема, якщо взяти офіційні зведення від Командування повітряних сил ЗСУ щодо відбиття ворожих далекобійних атак, то за січень ворог випустив 121 ракету Х-101/Х-555 та лише 3 "Калибр", у лютому - 41 та 5, а у березні 133 та 0 відповідно.

Таким чином, коли ворог використовує за лише березень 133 одиниць Х-101 - це означає витрату понад трьох місяців роботи російської державної корпорації "Тактическое ракетное вооружение

"А якщо брати за всі перші три місяці 2024 року, то на виробництво 245 таких ракет у темпі 40 одиниць на місяць необхідно понад 7 місяців.

Тим більше, що ворог, як зазначив Вадим Скібіцький ворог наразі намагається тримати свої ракети оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів у обсязі 900 одиниць.

Саме тому, в умовах, коли РФ доволі довгий час не використовувала ракети "Калибр", а за останні три місяці їх всього було випущено 8, то за цей період ворог отримав 82 таких ракети. А наявна кількість в арсеналах ворога цих крилатих ракет морського базування складає, як і оцінив Defense Express, не менше 260 одиниць.
 

Ще на цю тему