РФ готує піхотний батальйон за 27 діб, але якість відповідна - у ГУР МОУ оцінили мобілізаційні можливості ворога

18:00 02.04.2024

Так зване міноборони РФ наростило та максимально пришвидшило підготовку нових підрозділів, але ухил робиться на просту піхоту, яку розмінюють на метри

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
На фоні планів створення нових армій, дивізій, формування військових округів та риторики, яка нової риторики Кремля із зазіханням вже на європейські країни НАТО, цілком очікувано, що у РФ запустять нову потужну хвилю мобілізації. Особливо на фоні того, що умовного стримуючого фактору у "виборах Путіна" вже немає.

Тому доволі важливим є питанням пропускної спроможності ворога у навчанні та формуванні нових підрозділів. Про що розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.


"Ворог розробив читкі програми підготовки підрозділів. При тому підготовки підрозділів сформованих з нуля. Це 27 днів для формування, наприклад, батальйону. Це індивідуальна підготовка, підготовка у складі підрозділу та бойове злагодження. 27 діб і піхотний підрозділ готовий до використання на полі бою", - повідомив Вадим Скібіцький у програмі "Security talks" на Апостроф TV.


На фоні цього як такої значної проблеми заповнення начальных центрів, з якою РФ зіткнулась під час так званої "часткової мобілізації" восени 2022 року в них навряд буде, зазначив Скібіцький. Але такий строк навчання означає лише те, що якість такого поповнення дуже низька. Про це свідчить кількість російських військовополонених, які поповнюють обмінний фонд у перші ж дні перебування на передовій.


Але ворог цілком свідомо йде на це, бо так зване міноборони РФ намагається досягти поставлених завдань попри будь-які втрати у живій силі. Більше того регулярне поповнення війська, дозволяє РФ не лише компенсувати втрати, а й збільшувати чисельність.

"Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тисяч військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тисяч військових. Є нарощування, але за рахунок формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів", - зазначив Вадим Скібіцький.


Окрім того, РФ прискорює випуск фахових військових: артилеристів, танкістів тощо. Це відбувається шляхом дострокового випуску і грошового стимулювання для проходження курсів. Але справа в тому, що наразі ворог зменшив використання тієї ж бронетехніки під час штурмів, тому основна кількість втрат у ворога якраз у звичайній піхоті.

Також заступник начальника ГУР МО зазначив, що у ворога величезна кількість складів з військовою технікою та озброєння вже дійсно спустошенні.

"Загалом близько 80%, яку зараз РФ використовує у сухопутній компоненті - це та, що була відновлена, або знята зі зберігання та модернізована. Лише 20% чи навіть менше - це нові танки, БМП, бронетранспортери, артилерійські системи тощо. Це не більше 200 нових танків за рік вироблених у РФ", - підкреслив Вадим Скібіцький.

А також додав, що відновлювати зняте зі зберігання озброєння для ворога стає все важче, бо збільшується вік озброєння, яке підіймають зі складів. Зростає потреба у комплектуючих, а через санкції стає складніше його модернізувати.

Теми:

Ще на цю тему