Щонайменше 30 кримчан загинули у березні у війні проти України – правозахисники

21:00 01.04.2024

Протягом березня 2024 року на лінії бойового зіткнення у війні Росії проти України було вбито щонайменше 30 кримчан.

Таку статистику наводить правозахисна ініціатива «Кримський епізод» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На лінії бойового зіткнення у війні проти України за березень цього року було вбито щонайменше 30 кримчан», - йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків «Кримського епізоду», кожен шостий з них брав участь у бойових діях не добровільно, а в результаті мобілізації, яку проводили російські військові на окупованій території Криму.

Загалом структура втрат, на думку експертів «Кримського епізоду», не особливо відрізняється від попередніх місяців. Так, лише у двох випадках встановлено, що вбиті брали участь у бойових діях в обмін на звільнення з ув'язнення, 5 були покликані з мобілізації, а 18 осіб були контрактниками, у тому числі у добровільних формуваннях.

Практично кожен третій із убитих у березні – севастополець. Аналогічне співвідношення було і в січні цього року. На другому місці в географічному розрізі – Сімферополь, до якого прийшло не менше чотирьох «похоронок» цього місяця. По три випадки зафіксовано у Кіровському та Красноперекопському районах.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що не виключає нову хвилю мобілізації у тимчасово окупованому Криму.

Як повідомлялося, за словами постійної представниці Президента України в АРК Таміли Ташевої, від початку так званої часткової мобілізації в Росії з 2022 року на території тимчасово окупованого Криму мобілізовані десятки тисяч чоловіків.
 

Теми:

Ще на цю тему