Ворог атакує авіацією острів Зміїний, щоб зірвати роботу морського коридору – Гуменюк

16:40 01.04.2024

Російські окупаційні війська, які не можуть контролювати північно-західну частину Чорного моря корабельно-катерним складом, час від часу намагаються демонструвати своє панування в повітрі і спрямовують керовані ракети по острову Зміїний.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, коментуючи спроби російських окупантів завдавати ударів по о. Зміїний, пише Укрінформ.

«Що стосується острова Зміїний, тут зрозуміло, що в умовах, коли ворог не може контролювати північно-західну частину Чорного моря корабельно-катерним складом, вони намагаються тиснути авіацією. Вони намагаються час від часу демонструвати своє панування хоча б в повітрі. І були випадки, коли літаками тактичної авіації вони проводили там і розвідку, і намагання спрямувати туди керовані авіаційні ракети, які не мали успіху, як правило втрачали бойову спроможність ще над акваторією моря», - наголосила Гуменюк.

За її словами, сам факт намагання тероризувати цей регіон більше свідчить про спроби зірвати функціонування навігаційного коридору. «Тому що якраз вздовж острова Зміїний проходять рекомендовані морські шляхи», - пояснила Гуменюк.

В грудні 2023 року Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки повідомило, що Росія вдається до ризикованих ударних операцій на острові Зміїний, щоб продемонструвати свій вплив та контроль у Чорному морі.
 

Ще на цю тему