Канівська та Дністровська ГЕС - головні цілі нічної ракетної атаки 29 березня

09:30 30.03.2024

Цілями російської масованої атаки в ніч проти п’ятниці 29 березня стали Канівська та Дністровська ГЕС.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив на своєму каналі у Telegram за підсумками Ставки, пише видання USM.

"Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Ттепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні", – написав президент.

"Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні", – додав він.

Дністровська ГЕС розташована неподалік від кордону з Молдовою. Її руйнування може призвести до підтоплення навколишніх населених пунктів.

Зеленський додав, що на Ставці обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їх упровадження на інших об’єктах, а також контракти на постачання зброї та боєприпасів.

В ніч проти 29 березня росіяни завдали чергової масованої комбінованої атаки по енергетичних об’єктах. Внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. Зокрема, окупанти атакували три ТЕС енергохолдингу ДТЕК.

Загалом пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок атаки зафіксовано у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях.

За даними ЗСУ, під час чергової масованої атаки на обʼєкти енергетики окупанти використали 99 засобів повітряного ураження. 84 було збито силами ППО: 58 "Шахедів" та 26 ракет.
 

Ще на цю тему