Повідомлено про підозру російським чиновникам, які допомагали перекиданню військ через порт Бердянська

09:00 28.03.2024

СБУ зібрала доказову базу на ще трьох російських високопосадовців, які після окупації Бердянська організували використання місцевого морського торговельного порту для потреб російської армії.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу СБУ.

Мова йде про:

Олександра Пошивая – заступника міністра транспорту РФ;

Захарія Джіоєва – керівника федерального агентства морського та річкового транспорту Росії;

Сергія Сафонічева – очільника федеральної установи "Адміністрація морських портів Азовського моря" країни-агресора.

За даними слідства, фігуранти задіяли цивільні судна морпорту для перекидання російських військ до окупованих регіонів півдня України. Крім того фігуранти організували зведення на території Бердянського морпорту та його акваторії російських фортифікаційних споруд і загороджень.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Повідомлено про підозру соратнику Аксьонова Селімову, який вербував кримських дітей до "Юнармії" рашистів, - СБУ. ФОТО

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Пошиваю, Джіоєву та Сафонічеву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

"Оскільки фігуранти перебувають на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави", - зазначили у спецслужбі.
 

Ще на цю тему