ФСБ на тимчасово окупованих територіях почало перевірки завезених громадян Таджикистану

09:00 27.03.2024

Через теракт у Підмосков’ї росіяни на ТОТ почали перевірку громадян Таджикистану, яких вони ж самі туди привезли як робочу силу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«З початку повномасштабного вторгнення ворог завозить на ТОТ робітників з Центральної Азії й таким чином змінює демографічний склад населення. Проте після масової страти росіян у Москві ФСБ почало перевірку громадян Таджикистану», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом на ТОТ проживає близько 100 тис. вихідців з Узбекистану та Таджикистану. У Москві бояться, що етнічні таджики почнуть бунти через показове затримання їх співгромадянина. Тому наразі в Маріуполь відправляють додаткові групи ФСБ, які проводять «профілактичні бесіди».

Як повідомляв Укрінформ, російські слідчі у сьогодні у Таджикистані допитували родичів чотирьох обвинувачених у скоєнні теракту у концертному залі «Крокус Сіті Холл» під Москвою.

Увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними ФСБ, загинули 139 осіб.

Чотирьох чоловіків таджицького походження затримали за підозрою у скоєнні теракту. Ще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту.

Ще на цю тему