Російська влада хоче створити «єдиного оператора» з питань безпеки Керченського  мосту

13:20 26.03.2024

Міністерство транспорту Росії підготувало проєкт указу, яким пропонує створити «єдиного оператора із забезпечення транспортної безпеки» мосту через Керченську протоку.

Про це пише Крим.Реалії з посиланням на російські ЗМІ.

«Аналіз заходів, що вживаються щодо захисту від актів незаконного втручання автодорожньої та залізничної частин транспортного переходу через Керченську протоку і підходів до неї свідчить про необхідність їх удосконалення», – цитують ЗМІ пояснювальну записку до проєкту указу.

На думку авторів документа, «визначення єдиного оператора позитивно вплине при вжитті заходів щодо захисту Кримського мосту від актів незаконного втручання».

У тексті проєкту указу йдеться про те, що єдиного оператора має визначити уряд Росії протягом шести місяців. Також необхідно встановити його повноваження та завдання щодо забезпечення транспортної безпеки Керченського мосту і під'їздів до нього.

Керченський міст з'єднує анексований Крим із територією Росії. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року.

Ще на цю тему