В Україні запрацювала гаряча лінія підтримки для ветеранів

19:00 23.03.2024

В Україні запрацювала Єдина ветеранська гаряча лінія.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що консультації з нагальних питань ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей та родинам полеглих воїнів надаватимуть кваліфіковані фахівці.

Зателефонувати на Єдину ветеранську лінію можна з питаннями отримання грошової допомоги та компенсації, житла та юридичних консультацій тощо. Також можна дізнатись про отримання психологічної підтримки, лікування та реабілітації, підтвердження факту отримання поранення, соціальних пільг учасникам бойових дій та родинам загиблих, а також людям, які набули інвалідність внаслідок війни.

Сервіс запустили Мінветеранів спільно з Українським Червоним Хрестом. Впровадження телефонної Єдиної ветеранської лінії є складовою нової ветеранської політики на підтримку українських захисників і захисниць та їхніх рідних.

Наразі Єдина ветеранська лінія працює у тестовому режимі. Отримати консультацію можна щодня з 08:00 до 20:00, зателефонувавши за номером: 0 800 505 217.

Теми:

Ще на цю тему