На ДніпроГЕСі енергетики запустили частину обладнання

20:20 22.03.2024

На Дніпровській гідроелектростанції, по якій росіяни завдали ракетного удару сьогодні вранці, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. 

Однак електроенергію станція поки не виробляє, повідомляє ZN.UA з посиланням на Міністерство енергетики України.

У відомстві кажуть, що на разі триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків.

На разі енергетики разом з екстреними службами продовжують працювати над усуненням наслідків атак та відновленням електропостачання споживачам по всій країні.

Так, частково заживлено високовольтні лінії у низці областей. Зокрема, відновлено роботу повітряної лінії електропередачі ПЛ-750 кВ «Дніпровська», яка живить Запорізьку АЕС.

В міністерстві підкреслили, що найскладніша ситуація у Харкові, де знеструмлені близько 600 тисяч споживачів.

Нагадаємо, під час комбінованого повітряного удару по Україні 22 березня російські війська атакували Дніпровську ГЕС. По станції зафіксовано вісім влучань, вона виведена з ладу. Директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що ГЕС-2 взагалі знаходиться у критичному стані, невідомо, чи її вдасться відновити. Окупанти атакували її двома ракетами, влучивши в опору та у підкранові балки. Та, попри складну ситуацію, загрози прориву дамби немає і людям нічого не загрожує, переконують чиновники.
 

Ще на цю тему