Україні треба продовжувати тиск на російську логістику та Крим – генерал Годжес

17:20 22.03.2024

Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вважає, що Росія не зможе скористатися місцевими тактичними успіхами. Водночас Україні треба продовжувати тиск на російську логістику і на Крим.

Про це Годжес сказав під час онлайн-виступу на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє Укрінформ.

Коментуючи затримку із наданням пакету допомоги від США на 60 млрд доларів, генерал-лейтенант зауважив, що останніми місяцями Україна отримала від Сполучених Штатів значну підтримку, окрім того, Європа робить дедалі більше у плані надання Україні боєприпасів та інших засобів.

«Тому я би не очікував драматичного падіння здатності України оборонятися. Я також не бачу щоб Росія мала здатність скористатися навіть такими місцевими тактичними успіхами, як в Авдіївці», - зазначив Годжес.

Він спрогнозував, що цього року робота головнокомандувача ЗСУ генерала Сирського полягатиме в тому, щоб стабілізувати лінію фронту і не дати росіянам досягти «якихось серйозних успіхів».

У цьому контексті екскомандувач Сухопутних сил США у Європі зауважив, що важливою є також конкуренція економік і забезпечення ротації українських військових на лінії фронту за рахунок формування нових підрозділів.

«А тим часом Україна має продовжувати здійснювати тиск на російську логістику і на Крим, щоб робити півострів неприйнятним місцем для російських військ», - вважає Годжес.

Екскомандувач Центрального командування США (2008-10 роки), ексдиректор Центрального розвідувального управління США (2011-12 роки) генерал Девід Петреус допускає, що за наявності фінансування підтримки США і витривалості народу Україна може стримати наступ Росії та розпочати наступ наприкінці 2024-го – початку 2025 року.
 

Ще на цю тему