Стефанішина про заклики США не бити по НПЗ Росії: Ми діємо за найкращими стандартами НАТО

14:00 22.03.2024

Україна, завдаючи ударів по нафтопереробних заводах на території Росії, діє відповідно до стандартів НАТО.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє Укрінформ.

Стефанішина наголосила, що є законні цілі з військового погляду. Вона згадала про свої переговори із партнерами по Альянсу на початку повномашстабного вторгнення в 2022 році і прохання закрити небо над Україною.

«Вони (у штаб-квартирі НАТО – Укрінформ) казали: «Ольго, ти не розумієш стандартів НАТО. У натовському розумінні "закрити небо" означає в першу чергу знищити інфраструктуру на території РФ, яка дає спроможність бомбити українські міста, заводи, які виробляють ракети». Тому ми діємо відповідно до найкращих натовських стандартів», - заявила урядовець.

Вона підкреслила, що Україна воює "тими спроможностями, ресурсами і практиками, які в неї сьогодні наявні".

Раніше Financial Times із посиланням на джерела поінформувала, що Вашингтон просить Київ не цілити по російських нафтопереробних заводах, оскільки це спричиняє зростання цін на нафту.

Як повідомлялося, цього року українські безпілотники атакували щонайменше дев'ять російських великих нафтопереробних заводів, що, за деякими оцінками, вивело з ладу 11% від загальної потужності країни.
 

Ще на цю тему