Три безпилотника впали на територію військового аеродрому в російському Енгельсі – росЗМІ

11:20 20.03.2024

Під час атаки БПЛА в Саратовській області РФ три безпілотники впали на територію військового аеродрому в Енгельсі.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на ASTRA.

Так, за даними джерел, вранці 20 березня о 5:36 ранку було здійснено атаку 4 безпілотників на Енгельс Саратовської області. Російська влада відзвітувала про збиття всіх 4 БПЛА.

"3 із 4 збитих безпілотників впали на територію військового аеродрому "Енгельс 1". Постраждалих немає. Про ушкодження невідомо", - пише ASTRA

З лютого 2022 року авіабаза в Енгельсі використовується для масштабних авіаударів Україною. 

26 грудня 2022 року на аеродромі в Енгельсі вдруге за місяць пролунав потужний вибух. Міністерство оборони Росії заявило, що, як і вперше, удару по аеродрому завдали український безпілотник-камікадзе, переобладнаний з радянського безпілотника-розвідника Ту-141. Як стверджує міноборони Росії, безпілотник збили, а його уламки ліквідували трьох російських військових. Унаслідок атаки на аеродром в російському Енгельсі 26 грудня ліквідовано офіцерів Воронова, Ануфрієнка та Пампухіна.

Вранці 29 грудня 2022 року у російському місті Енгельс, де Росія розміщувала стратегічні бомбардувальники для атак по Україні, пролунали вибухи. На аеродромі базується стратегічна авіація російської армії. У Мережі повідомляли про ймовірну роботу ППО.
 

Ще на цю тему