У Міноборони України розповіли про підсумки зустрічі «Рамштайн–20»

13:00 20.03.2024

Вже 20 зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" завершилась важливим запевненням, що українське небо не залишиться без захисту.

"Партнери запевнили в подальшому наданні більшої кількості ракет для наших систем протиповітряної оборони", - йдеться в офіційному повідомлення Міністерства оборони України, пише DEFENSE EXPRESS.

Це повідомлення стало відповіддю на ряд публікацій у західних ЗМІ, де надійність забезпечення зенітними ракетами ЗСУ була поставлена під сумнів через відсутність стабільної допомоги з боку США. Зокрема навіть в останньому пакеті допомоги на 300 млн доларів за 2,5 місяці були лише ракети Stinger.

Але наразі цілком існують варіанти передачі до України зенітних ракет і якраз очна зустріч у форматі "Рамштайн" цілком могла допомогти уникнути можливого браку ракет для ППО.

"Учасники були поінформовані, що заходи з підготовки F-16 йдуть чітко за планом", - ще одна не менш важлива заява від Міноборони України. Особливо в умовах, коли строки прибуття винищувачів почали активно зміщуватись вправо і перший квартал 2024 поступово почав перетворюватись спочатку на "весну", а зараз на "літо".

Першочергову увагу було приділено темі боєприпасів. А під час зустрічі "дуже велика кількість країн" оголосили про пакети допомоги, які вміщують саме різноманітні артилерійські боєприпаси у калібрах від 105 до 155 мм, включно зі снарядами радянських зразків.

Також, відповідно до офіційного повідомлення, новостворена "дронова коаліція", до якої приєдналось ще декілька країн, має дати перший свій результат вже у кінці березня. Саме тоді Сили оборони України посилять придбані у межах цієї міжнародної ініціативи перші дрони.
 

Ще на цю тему